Unde se află lituania pe hartă?

Descoperă locația exactă a Lituaniei pe harta mondială și informații relevante despre această țară baltică captivantă.

Poziționarea lituaniei pe hartă

Lituania este situată în regiunea Baltică a Europei de Nord. Împărțind frontiere terestre cu Letonia la nord, Belarus la est și sud-est, Polonia la sud și Marea Baltică la vest, Lituania se mândrește cu o poziție geografică distinctă în regiune.

Detalii geografice

Cu coordonatele sale geografice între 56° și 53° latitudine nordică și 20° și 27° longitudine estică, Lituania se întinde pe o suprafață de aproximativ 65.300 de kilometri pătrați, fiind cea mai mare dintre statele baltice.

Pe harta Europei, Lituania se găsește în partea de nord-est a continentului, iar capitala sa, Vilnius, este amplasată central în țară.

Context istoric și cultural

Lituania este cunoscută pentru o istorie bogată și un patrimoniu cultural divers. Fiecare colțișor al țării este îmbibat de o moștenire istorică impresionantă, de la castele medievale până la orașe moderne pline de viață.

Cultura lituaniană este reflectată în tradițiile sale, arta populară, muzică și dans, oferind o privire fascinantă în tradițiile și obiceiurile locuitorilor săi.

Economie și resurse naturale

Lituania se remarcă și prin economia sa diversificată, având sectoare precum cel al producției, tehnologiei și agriculturii în plină dezvoltare. Resursele naturale ale țării, incluzând lemnul, pământul arabil și șistul petrolifer, contribuie la prosperitatea sa economică.

Vezi si:  Unde se află lacul sfânta ana

Faq-uri despre locația lituanei

Care este capitala lituaniei?

Capitala Lituaniei este Vilnius, un oraș vibrant și plin de istorie, care atrage numeroși vizitatori din întreaga lume.

Care este cea mai mare țară vecină a lituaniei?

Cea mai mare țară vecină a Lituaniei este Belarus, situată la est și sud-est.

Există legături maritime importante pentru lituania?

Da, Lituania se învecinează cu Marea Baltică, având o importantă legătură maritimă care contribuie la comerțul și transportul în regiune.

Care este poziția lituanei pe harta europei?

Lituania se găsește în partea de nord-est a Europei, fiind situată în regiunea Baltică.

Care este suprafața aproximativă a lituaniei?

Suprafața aproximativă a Lituaniei este de aproximativ 65.300 de kilometri pătrați.

Concluzie

Lituania, amplasată strategic în regiunea Baltică, adăpostește o moștenire istorică și culturală remarcabilă. Cu o poziție geografică distinctă și o diversitate economică și culturală, această țară este o destinație fascinantă pentru explorare și înțelegere.

Postări similare:

Photo of author

Elena Popescu

Elena Popescu este o persoană cu interese variate și o sete constantă de cunoaștere. Ea se pasionează de domenii precum știință, tehnologie, artă și psihologie. Pe blogul nostru, Elena împărtășește informații captivante și utile despre cele mai recente descoperiri științifice, inovații tehnologice, evenimente culturale și aspecte interesante din domeniul psihologiei.

Lasă un comentariu