Unde se află dubai

Dubai este un oraș fascinant și vibrat din Emiratele Arabe Unite. Situat pe coasta de nord-est a Peninsulei Arabice, Dubai este un punct de referință pentru lux, inovație și dezvoltare rapidă. Această destinație uimitoare a captivat atenția lumii cu proiecte ambițioase, arhitectură uluitoare și o cultură diversificată. Acest articol vă va oferi informații esențiale despre locația și atractiile sale impresionante.

Unde se află dubai pe hartă

Dubai este situat în partea de nord-est a Emiratelor Arabe Unite și se află la aproximativ 2.500 de kilometri de București. Coordonatele geografice ale Dubaiului sunt aproximativ 25.276987 latitudine nordică și 55.296249 longitudine estică. Orașul se întinde pe malul golfului Persic și este legat de Deira, partea veche a orașului, printr-un estuar numit Dubai Creek.

De ce să vizitezi dubai

Dubai este o destinație turistică de top și pentru o bună motivare. Orașul are multe de oferit pentru turiști, indiferent de interesele lor. Iată câteva motive pentru care ar trebui să vizitezi Dubai:

 • Arhitectura uluitoare: Dubai este cunoscut pentru clădirile sale impresionante, precum Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, și Burj Al Arab, un hotel de lux în formă de vele.

 • Shopping de lux: Dubai este o meca pentru cumpărături, cu numeroase centre comerciale și suq-uri tradiționale, unde poți găsi produse de calitate și bunuri de lux.

 • Atracții culturale: Orașul găzduiește muzee și situri istorice care oferă o privire în istoria și cultura Emiratelor Arabe Unite.

 • Plaje superbe: Dubai are plaje frumoase, cu nisip fin și apă caldă, perfecte pentru relaxare și sporturi nautice.

 • Clima plăcută: Cu peste 300 de zile de soare pe an, Dubai este o destinație potrivită pentru cei care doresc să se bucure de vremea caldă.

Vezi si:  Unde se afla tunisia

Ce merită să cumperi din dubai

Când vizitezi Dubai, vei dori să aduci acasă amintiri speciale. Dubai este renumit pentru ofertele de cumpărături, iar aici poți găsi o gamă largă de produse. Iată ce merită să cumperi din Dubai:

 • Obiecte de aur: Dubai este cunoscut pentru suq-urile sale de aur, unde poți găsi bijuterii prețioase la prețuri competitive.

 • Produse electronice: Orașul are o ofertă excelentă de produse electronice, inclusiv telefoane, laptopuri și gadgeturi de ultimă generație.

 • Țesături și textile: Dubai este un loc minunat pentru a cumpăra textile fine, țesături colorate și carpete orientale frumoase.

 • Parfumuri și cosmetice: Poți găsi parfumuri de designer și cosmetice de lux la prețuri atractive în Dubai.

 • Articole de lux: Dacă ești în căutare de haine și accesorii de designer, Dubai are numeroase buticuri și centre comerciale de lux.

Cum să profiți de cumpărăturile din dubai

Pentru a obține cele mai bune oferte și a te bucura la maximum de cumpărături în Dubai, ia în considerare următoarele sfaturi:

 • Negociază: La suq-urile din Dubai, negocierile sunt obișnuite. Nu ezita să negociezi prețurile pentru a obține o afacere mai bună.

 • Compară prețurile: Fii atent la prețurile la diferite magazine și suq-uri pentru a asigura că obții cel mai bun preț.

 • Verifică autenticitatea: Asigură-te că produsele, în special cele de lux, sunt autentice și că primești un certificat de autenticitate.

 • Înțelege taxele: Dubai oferă cumpărătorilor scutiri de taxe, dar asigură-te că înțelegi regulile și procedurile pentru a evita neplăceri.

Faqs despre dubai

Care este cel mai bun moment pentru a vizita dubai?

Cel mai bun moment pentru a vizita Dubai este în timpul sezonului de iarnă, între noiembrie și aprilie, când temperatura este mai plăcută.

Vezi si:  Unde se află muntele athos

Cât de sigur este dubai pentru turiști?

Dubai este considerat unul dintre cele mai sigure orașe pentru turiști. Orașul are reguli stricte și legi foarte clare care asigură siguranța vizitatorilor.

Ce limbi se vorbesc în dubai?

Araba este limba oficială, dar engleza este larg vorbită și înțeleasă, iar majoritatea semnelor și documentelor sunt scrise în engleză.

Care este moneda utilizată în dubai?

Moneda oficială a Dubaiului este dirhamul emirian (AED).

Așadar, Dubai este o destinație de neuitat, situată în inima Emiratelor Arabe Unite. Acest oraș fascinant oferă o combinație unică de istorie și modernitate, lux și tradiție. De la arhitectura sa uimitoare la posibilitățile de cumpărături senzaționale, Dubai este un loc care merită cu adevărat să fie explorat.

Postări similare:

Photo of author

Elena Popescu

Elena Popescu este o persoană cu interese variate și o sete constantă de cunoaștere. Ea se pasionează de domenii precum știință, tehnologie, artă și psihologie. Pe blogul nostru, Elena împărtășește informații captivante și utile despre cele mai recente descoperiri științifice, inovații tehnologice, evenimente culturale și aspecte interesante din domeniul psihologiei.

Lasă un comentariu